Lili i Njeci

Naslov: LILI I NJECI 
Autor: Tatjana Kadoić Grmuša
Uredile: Ana Kadoić i Tatjana Kadoić Grmuša
Ilustracije: Ana Kadoić, http://anakadoic.com/
Priprema za tisak: design.inmedia@gmail.com
Tisak i uvez: Studio Moderna d.o.o. Zagreb
Izdavač: MEDUS BIRO d.o.o. Zagreb – Biblioteka Medus

OPIS:

Uvez: tvrdi (hardcover)

Format: 21,5×21,5 cm

ISBN:978-953-7227-39-5

Br. stranica (pages): 28

Lili i Njeci je šarmantna priča o dvije mlade gljive koje žive na početku šume. Uživaju u međusobnom druženju i igrama, diveći se prirodi koja ih okružuje. U tu djetinjastu idilu jednog se dana umiješa čudan osjećaj: kao da ih netko s vremena na vrijeme protrese i „povuče za noge“.

Obližnji stariji hrast pojasni im što se to zapravo događa i pozove ih da mu se pridruže u spašavanju mladih stabala na drugom kraju šume.

Lili i Njeci se rado odazovu i, naposljetku, počinju razumijevati svoju ogromnu vrijednost za sve stanovnike šume, ali i za cijeli planet.

Lili and Njeci is a charming story about two young mushrooms living at the edge of a forest. They enjoy each other’s companionship and games, in love with nature surrounding them.

This childhood idyll is soon interrupted by a strange feeling that someone is occasionally shaking them and “pulling them by the feet”. A neighboring old oak tree reveals then what is actually happening and invites them to help him in saving young trees on the other side of the forest.

Lili and Njeci gladly answer the call and begin to gain a deeper understanding of the enormous importance of mushrooms for the inhabitants of the forest, as well as the whole planet.